تحولات منطقه

خراسان شمالی- سید احمد مطهری گفت: بخش خصوصی می تواند برای ایجاد سایت پرورش و تکثیر حیات وحش، به نیاز و ذائقه افراد به استفاده از گوشت وحوش پاسخ دهد

قرق های مردمی در استان ایجاد می شود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از اداره کل محیط زیست خراسان شمالی، سید احمد مطهری، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: قرق های مردمی با رویکرد جلب مشارکت های مردمی و بخش خصوصی در استان ایجاد می شود.

وی اظهار داشت: اکنون ۲ متقاضی برای سرمایه گذاری و ایجاد قرق های مردمی در شهرستان اسفراین و جاجرم اعلام آمادگی کرده اند که امید می رود با این اقدام، گام های خوبی برای صیانت از عرصه های طبیعی، کمک به حفظ پوشش گیاهی و حفاظت از گونه های مختلف جانوری برداشته شود.

وی افزود: در این طرح از سرمایه گذاری و توان بخش خصوصی و مردمی برای حفاظت از محیط زیست، پوشش گیاهی و جانوری استفاده می شود.

به گفته مطهری بخش های مختلف استان مستعد اجرای قرق مردمی است و رویکرد اداره کل حفاظت از محیط زیست استان، توسعه و افزایش ایجاد این قرق ها است.

وی خاطرنشان کرد: در سطح کشور، ۲۵ تقاضا برای ایجاد قرق های مردمی مطرح شده که باید در شورای عالی محیط زیست مورد بررسی قرار گیرد.

مطهری در بخش دیگر از سخنان خود در باره سرمایه گذاری در زمینه ایجاد سایت پرورش و تکثیر حیات وحش گفت: در استان در زمینه ایجاد این نوع سایت ها هم شرایط و زمینه های مناسبی وجود دارد.

وی تصریح کرد: بخش خصوصی می تواند برای ایجاد سایت پرورش و تکثیر حیات وحش، به نیاز و ذائقه افراد به استفاده از گوشت وحوش پاسخ دهد.

وی با اشاره به اینکه امروزه استفاده از گوشت وحوش، طرفدار پیدا کرده است اظهار داشت: سرمایه گذار می تواند با پرورش گونه های مختلف وحوش در قالب نگهداری در اسارت، بصورت صنعتی ذبح و روانه بازار کند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست خراسان شمالی گفت: ایجاد شکارگاه های اختصاص یکی دیگر از زمینه هایی است که بخش خصوصی می تواند وارد عرصه سرمایه گذاری شود و این اداره کل از این سرمایه گذاری ها استقبال می کند.

در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ ها می باشد، با گستره ۱۹۴ هزار و ۱۴۱ هکتار مدیریت می کند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.